Hvad Er Organisk Stof?

Billede: Canva.com

Vil du leve en mere bæredygtig tilværelse? Der er efterhånden ingen tvivl om, at vores planet lider under menneskets ekstravagante livsstil og de mange skadende opfindelser. Tøjindustrien er gigantisk, da de fleste mennesker går i tøj, og mange har et alt for stort forbrug.

Organisk stof er både betegnelsen for levende og døde organismer, men du kan også finde organisk stof til dit tøj.

Hvad er organisk stof? Organisk stof er levende og døde organismer, men du kan også finde tøj, der er lavet ud af organisk stof og materiale. Dette kaldes for økologisk og bæredygtigt tøj, som er lavet på en økologisk måde. Det kan eksempelvis være lavet ud af organisk bomuld eller bambus.

Modeindustrien er en kæmpe synder, når det kommer til miljøet, men der bliver heldigvis sat mere og mere fokus på dette. Der er selvfølgelig både fordele og ulemper ved organisk stof og økologisk og bæredygtigt tøj, men desto flere krav til dette, som forbrugerne stiller, desto bedre og billigere bliver det at producere.

Bomuld bruger utrolig meget vand og mange pesticider at dyrke og produktionen bliver genetisk modificeret.

Bomuld er verdens største natur tekstil, og det er lavet ud fra en plante, og det er derfor organisk materiale. Uld derimod stammer fra dyr, og især får. Hvis man går efter at købe organisk stof, så går man også ofte op i, hvordan dyrene har det og bliver behandlet.


Vi har skrevet meget mere om vegansk og bæredygtigt tøj. Derudover skriver vi om, hvilke materialer dit tøj er lavet ud af. Vil du vide mere om dette, kan du læse nogle af vores andre artikler herom:

Hos Rebels Union håber vi, at de gode tiltag om organisk tøj fortsætter. Ja, eller bliver endnu bedre i fremtiden. Det kan godt være en meget uigennemsigtig branche, men der kommer løbende bedre certificeringer, som man håber, at man kan stole på langt hen ad vejen.

Tak for støtten

Afslutningsvis vil vi gerne sende et stort TAK til Billig Fitness i Norge, der via støtte har gjort udarbejdelsen af denne artikel til en mulighed.


Hos Billig Fitness kan du finde træningsudstyr i høj kvalitet til gode priser i hele Skandinavien. Hvis du mangler en træningselastik i Norge, kan du finde en på følgende link: Treningsstrikk. Giv deres hjemmeside et besøg, hvis du mangler nyt træningsudstyr.

Nappa læder er en type læder, der er blevet glat og blødgjort gennem en speciel …
Læs mere
Lyocell / Tencel er stof, der bliver brugt til fremstilling af forskellige tekst…
Læs mere
Uld er noget, der bliver brugt meget især indenfor strikke- og hæklebranchen og …
Læs mere
Mohair er en type af uld, som kommer fra Angora geden. Mange kommer til at …
Læs mere
Kisel, også kaldet Silicium, er et spormineral, som er vigtigt for bindevæv, hud…
Læs mere
Rigtig mange mennesker køber tøj, som er fremstillet i polyester og aner ikke, h…
Læs mere
I disse dage snakker vi meget om, hvad der er miljøvenligt, og måske i endnu høj…
Læs mere