Hvad Er Miljøvenligt Tøj?

Billede: Canva.com

Mange kalder også miljøvenligt tøj for vegansk tøj, men dette er blot en del af den veganske livsstil. Tøjindustrien slipper ofte nemt uden om debatten om miljøet, da de fleste bruger tøj til dagligt, og de fleste vil også gerne have billigt tøj.

Det er desværre ikke altid billigt tøj, som er miljøvenligt, men da der kommer mere fokus på miljøvenligt tøj, så bliver det også billigere at producere, når der er flere købere. Det mest miljøvenlige ville måske være, hvis alle gik rundt i deres Adam og Eva kostumer, men da de fleste bruger tøj til et godt formål, så er det altså også værd at tænke på miljøet.

Miljøvenlig tøj er tøj som er lavet på en mere bæredygtig måde, og der er benyttet økologiske materialer. Det kan blandt andet være lavet af økologisk bomuld, hvor man ikke tilsætter kemikalier til tøjet.

Man kan blandt andet kigge efter GOTS-certifikatet, når man køber tøj, som er lavet på en økologisk måde.

Når man snakker om miljøvenligt tøj, så er det værd at nævne, at det store forbrug af tøj også er en kæmpe synder. De fleste danskere har meget mere liggende i deres klædeskabe end de reelt har brug for, at hos Rebels Union opfordrer vi altid til en minimalistisk livsstil, hvor man prøver at undgå frås.

Hvornår ved man, at en person er veganer? Det skal de nok fortælle dig….

Nogle tror, at veganere kun går op i, at de ikke spiser kød og animalske produkter. Hvis man er en rigtig veganer, så er det altså en livsstil, hvor man også tænker på miljøet i hele sin livsstil, og dette kommer også til, hvilken beklædning man går i.

Vil du læse, hvad vegansk tøj er? Så læs vores artikel: Hvad Er Vegansk Tøj? Dyre- Og Miljøvenligt Tøj

Er du i tvivl om forskellen på uld og bomuld? Vi har skrevet en artikel om, hvad forskellen i grunden er. Læs den her: Forskellen På Uld Og Bomuld

Der bliver lavet mange gode tiltag i forhold til miljøvenligt tøj, men der kan gøres meget mere. Genbrug af tøj er blevet en kæmpe trend, og samtidig så kan værdikæden af tøj laves meget mere effektiv.

Tak for støtten

Vi vil gerne sende en hilsen og et tak til Perlen Odense, der via støtte har gjort denne artikel til en mulighed. Perlen Odense har en online butik, hvor man kan finde smukke smykker i alle mulige afskygninger.

Leder du efter et ualmindeligt godt udvalg af smykker? Hos Perlen kan du finde gode brands som Julia Sandlau, Sif Jakobs, Christina Watches, Pernille Corydon og meget meget mere. Giv dem et visit næste gang, du skal handle smykker.

Nappa læder er en type læder, der er blevet glat og blødgjort gennem en speciel …
Læs mere
Lyocell / Tencel er stof, der bliver brugt til fremstilling af forskellige tekst…
Læs mere
Uld er noget, der bliver brugt meget især indenfor strikke- og hæklebranchen og …
Læs mere
Mohair er en type af uld, som kommer fra Angora geden. Mange kommer til at …
Læs mere
Kisel, også kaldet Silicium, er et spormineral, som er vigtigt for bindevæv, hud…
Læs mere
Rigtig mange mennesker køber tøj, som er fremstillet i polyester og aner ikke, h…
Læs mere
I disse dage snakker vi meget om, hvad der er miljøvenligt, og måske i endnu høj…
Læs mere