Hvad Er Polyester Lavet Af

Billede: Pixabay, MAKY_OREL

Rigtig mange mennesker køber tøj som er fremstillet i polyester og aner ikke hvad det er lavet af. Mange oplever også at polyester er svært at ånde igennem, fx efter en cykeltur og det er der en rigtig god grund til. Polyester er nemlig fremstillet af syntetiske fibre der er udvundet af kul, luft, vand og petroleum, hvor de syntetiske fibre bliver dannet ud fra en kemisk reaktion mellem syre og alkohol. Dette lyder ikke ligefrem sundt hverken for miljøet eller dig selv, så måske du burde overveje om det er det værd, næste gang du køber den smukke gule kjole fremstillet i polyester? 

Positive ting polyester kan: 

  • Krymper ikke 
  • Modtandsdygtigt over for pletter
  • Man kan genbruge plastikflasker til fremstillingen af polyester - dermed er det recycled og ikke lige så dårligt at købe

Men... hvor dårligt er det så for miljøet? Når man vasker sit tøj af polyester i vaskemaskinen, afgiver tøjet mikrofiber også kendt som mikroplast, som forværrer den stigende mængde plastik i verdenshavene. Mikroplasten bevæger sig igennem fødekæden - bliver spist af fiskene og dermed bliver videregivet til menneskerne som kan være skadeligt i det lange løb. 

Så, hvis man køber tøj der er recycled kan man gå i det med god samvittighed, uden at være bange for om man bidrager til endnu mere mikroplast i havene!

Vi sender et stort tak til Perlen Odense, der har støttet denne artikel. Her kan du eksempelvis købe smykker fra Julie Sandlau, og meget meget andet. Det årsagen til at Perlen Odense får omtale i denne artikel.

I disse dage snakker vi meget om, hvad der er miljøvenligt, og måske i endnu høj…
Læs mere
Bomuld er en af de mest anvendte tekstiler, både når det kommer til tøj, sengetø…
Læs mere
Klæder skaber folk, siger et gammelt ordsprog, men klæder kan også vise folks ho…
Læs mere
Læder er ikke bare læder. Der er stor forskel på de forskellige former for læder…
Læs mere
Det kan være svært at kende forskel på de mange stoffer, som der i dag producere…
Læs mere
Akryl er et stof som faktisk er en form for garn. Akryl er kunstigt fremstillet…
Læs mere
Der er kommet stor fokus på tøjindustrien på godt og ondt. Det bedste ved det st…
Læs mere