Hvad Er Polyester Lavet Af

Billede: Pixabay, MAKY_OREL

Rigtig mange mennesker køber tøj, som er fremstillet i polyester og aner ikke, hvad det er lavet af. Mange oplever også, at polyester er svært at ånde igennem, fx efter en cykeltur, og det er der en rigtig god grund til. 

Polyester er nemlig fremstillet af syntetiske fibre der er udvundet af kul, luft, vand og petroleum, hvor de syntetiske fibre bliver dannet ud fra en kemisk reaktion mellem syre og alkohol. Dette lyder ikke ligefrem sundt hverken for miljøet eller dig selv, så måske du burde overveje, om det er det værd, næste gang du køber den smukke gule kjole fremstillet i polyester? 

Positive ting polyester kan: 

  • Krymper ikke.
  • Modtandsdygtigt over for pletter.
  • Man kan genbruge plastikflasker til fremstillingen af polyester - dermed er det recycled og ikke lige så dårligt at købe.

Men... hvor dårligt er det så for miljøet? Når man vasker sit tøj af polyester i vaskemaskinen, afgiver tøjet mikrofiber også kendt som mikroplast, som forværrer den stigende mængde plastik i verdenshavene. Mikroplasten bevæger sig igennem fødekæden - bliver spist af fiskene og dermed bliver videregivet til menneskerne, som kan være skadeligt i det lange løb. 

Så, hvis man køber tøj, der er recycled, kan man gå i det med god samvittighed uden at være bange for, om man bidrager til endnu mere mikroplast i havene!

Vi sender et stort tak til Perlen Odense, der har støttet denne artikel. Her kan du eksempelvis købe smykker fra øreringe med perler, og meget meget andet. Det årsagen til at Perlen Odense får omtale i denne artikel.

Nappa læder er en type læder, der er blevet glat og blødgjort gennem en speciel …
Læs mere
Lyocell / Tencel er stof, der bliver brugt til fremstilling af forskellige tekst…
Læs mere
Uld er noget, der bliver brugt meget især indenfor strikke- og hæklebranchen og …
Læs mere
Mohair er en type af uld, som kommer fra Angora geden. Mange kommer til at …
Læs mere
Kisel, også kaldet Silicium, er et spormineral, som er vigtigt for bindevæv, hud…
Læs mere
I disse dage snakker vi meget om, hvad der er miljøvenligt, og måske i endnu høj…
Læs mere
Bomuld er en af de mest anvendte tekstiler, både når det kommer til tøj, sengetø…
Læs mere