Veganer T-shirt - Det Kendetegner Dem

Billede: Jumpstory

Klæder skaber folk, siger et gammelt ordsprog, men klæder kan også vise folks holdninger og tilhørsforhold. Dette gør sig gældende i en lang række tilfælde, hvor folks overbevisning vises i tøjet.

Det er netop det, som en veganer t-shirt gør. Lever du veganerlivsstilen fuldt ud, så er tøj produceret af animalske materialer no go. Derfor kan du i dag få veganske t-shirts lavet af materialer, der er i stil med den øvrige del af den veganske livsstil.

Veganske t-shirts - Sådan laves de

En veganer t-shirt er, ligesom den veganske tilgang til mad, produceret uden animalske produkter. Du vil derfor opleve, at veganertøj ikke er produceret af ting som for eksempel læder, silke, dun eller pels. 

En veganer t-shirt kan derfor sagtens være en ganske almindelig bomulds t-shirt, da disse ikke er lavet af animalske produkter. Det er derfor ikke særligt svært at finde veganer t-shirts rundt omkring. 

Den store udfordring kan dog ligge i tøjets fremstillingsmetode, da vegansk tøj heller ikke må være produceret som en følge af udnyttelse af dyr. Skal en t-shirt dermed være 100% vegansk, skal man dykke dybt ned i produktionsmetoden og produktionsprocessen for tøjet. 

Teorien bag skabelsen af en veganer t-shirt er derfor til stede, men da materialerne til tøjet oftest produceret et sted, mens selve tøjproduktionen sker et andet sted, vil der forekomme en CO2-udledning derved, der er skadelig overfor både mennesker og dyr. At tøj dermed er 100% vegansk, er derfor nærmest umuligt i praksis, selvom teorien bag beskriver, hvordan en veganer t-shirt skal være.

Vi takker avXperten for støtten

Til sidst vil vi hurtigt sige tak til avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et kæmpe udvalg af alverdens teknologi og smart tilbehør som gamer stole til dit computer-setup på avXpertens store webshop.

Uld er noget, der bliver brugt meget især indenfor strikke- og hæklebranchen og …
Læs mere
Mohair er en type af uld, som kommer fra Angora geden. Mange kommer til at …
Læs mere
Kisel, også kaldet Silicium, er et spormineral, som er vigtigt for bindevæv, hud…
Læs mere
Rigtig mange mennesker køber tøj, som er fremstillet i polyester og aner ikke, h…
Læs mere
I disse dage snakker vi meget om, hvad der er miljøvenligt, og måske i endnu høj…
Læs mere
Bomuld er en af de mest anvendte tekstiler, både når det kommer til tøj, sengetø…
Læs mere
Læder er ikke bare læder. Der er stor forskel på de forskellige former for læder…
Læs mere