Hvad Er Kernelæder? Sådan Kender Du Det

Billede: Jumpstory

Læder er ikke bare læder. Der er stor forskel på de forskellige former for læder, alt efter hvordan det er behandlet - og ikke mindst hvad det skal bruges til.

Blandt disse former for læder finder du kærnelæder, der er kendetegnet ved at være slidstærk. Ofte er kærnelæder ubehandlet og kendt som det rigtige lædertouch. Det er den type læder, der oftest bruges til dyre designermøbler, der ikke har nogle former for farvning. Kærnelæder er derfor oftest ufarvet.

Det bruges kernelæder til

Udover at kærnelæder bruges til designermøbler, så er det også den type læder, vi mennesker oprindeligt begyndte at bruge. Kærnelæder bruges derfor oftest til sko, bælter, tasker og sadler og seletøj til heste med mere. Her er kærnelæderet dog ofte indfarvet. Kærnelæder behøver dog ikke være helt ubehandlet. Det kan nemlig godt være voksbehandlet.

Kernelæder har normalt et lyst og brunligt look. Får det derfor ikke tilført nogen form for fedtstof, vil det være meget modtageligt overfor blandt andet snavs og svedpletter, som kan give det skjolder og misfarvninger. Det er tæt på umuligt at fjerne disse pletter efterfølgende, så du skal være meget påpasselig med, hvad du udsætter dine kernelæderprodukter for. Når man farver kernelæder, sker det ned narvsværte. Det kan dog kun farve dit læder mørket. 

Kernelæder er som udgangspunkt dyrt at fremstille. Processen er langsommelig, samtidig med at garvestofferne er dyre. Det gør derfor kernelæder til et mere dyrt produkt end andre former for læder. 

Har du produkter af kernelæder, så er det vigtigt, at du ikke ikke lader det stå i sollys, hvis du ønsker, at det skal beholde sin oprindelige farve. Kernelæder bliver nemlig mere mørkt af sollys.

Tak til avXperten

Vi takker til sidst avXperten for deres støtte til dette indlægget. Find en masse gode powerbanks til de lange ture samt utallige andre fede tekniske produkter på avXpertens store webshop.

Nappa læder er en type læder, der er blevet glat og blødgjort gennem en speciel …
Læs mere
Lyocell / Tencel er stof, der bliver brugt til fremstilling af forskellige tekst…
Læs mere
Uld er noget, der bliver brugt meget især indenfor strikke- og hæklebranchen og …
Læs mere
Mohair er en type af uld, som kommer fra Angora geden. Mange kommer til at …
Læs mere
Kisel, også kaldet Silicium, er et spormineral, som er vigtigt for bindevæv, hud…
Læs mere
Rigtig mange mennesker køber tøj, som er fremstillet i polyester og aner ikke, h…
Læs mere
I disse dage snakker vi meget om, hvad der er miljøvenligt, og måske i endnu høj…
Læs mere